Producent: Bindella, Tenuta Vallocaia
Ejendommen Vallocaia (Tenuto Vallocaia) var en ejendom i fuldstændigt forfald, da en schweizisk restauratør, Rudi Bindella, i 1984 så mulighederne i den misligholdte ejendom og de tilhørende tilgroede og uplejede vinmarker. Rudi Bindella er efterkommer af italienske indvandrere i Schweiz, og har gennem en årrække videreført og udvidet familiens restauranter i Schweiz. Passionen har altid ligget i det Italienske, hvorfor det var naturligt for familien, at finde deres egen vingård, og starte egenproduktion. I 1984 påbegyndtes en omfattende restaurering af den forfaldne vingård Vallocaia. I 1986 lykkedes det at erhverve resten af den oprindelige jord som hørte til gården, og i 1988 sendte de deres første vin på markedet, en Vino Nobile di Montepulciano med navnet ”Bindella”.
I 2000 ansatte man oenologen Giovanni Capuano, hvis første vin var Nobilevinen ”I Quadri”. Begge disse to vine har vi fornøjelsen af at importere.
Siden er det gået stærkt. Der udvides – både med indkøb af flere af de omliggende marker – og nu med påbegyndt byggeri af helt nyt vineri. Ejendommen er nu på 40 Ha, med en produktion på 150.000 flasker/år
Der dyrkes primært Sangiovese samt en mindre del andre lokale druer (colorino, mammolo, canaiolo), men også en mindre del internationale druesorter (Cabernet sauvignon, merlot, syrah), som dels anvendes til rene sortsvine, dels til iblanding .
Der laves desuden en meget fin hvidvin på 100% Sauvignon blanc, som vi får hjem i foråret 2016.
Markerne ligger fra 275-450 m højde, med forskellige jordbundsforhold, og der arbejdes meget seriøst med forskellige kloner af sangiovese.