Chianti Superiore 2014 (ØKO)

Er desværre udsolgt i øjeblikket ... men kommer igen.
VIS KURV

Rødvin  ·  Toscana  ·  2014  ·  Sangiovese, Caniolo Nero, Malvasia  ·  75 cl, 14 %  ·  Nobile# 0041

Luksus-Chianti Superiore fra vores biodynamiske producent Terra d'Arcoiris. En fornem og rank vin med masser bærfrugt, mineralske noter og en imponerende krydret eftersmag.

Luksus-Chianti Superiore fra vores biodynamiske producent Terra d'Arcoiris. En fornem og rank vin med masser bærfrugt, mineralske noter og en imponerende krydret eftersmag.

GRATIS udbringning af vin i Aarhus.
Lagersalg hver torsdag 16:30 - 18:30, Vejlbjergvej 27, Risskov.

Producent: Terra D'arcoiris

I spidsen for den økologiske dyrkede vingård Terra D'arcoiris står Walter Loesch, oprindelig fra Cermes i Bolzano provinsen, hvorfor han taler flydende tysk. Han og Paola Leonardi , oprindelig fra Rom, købte stedet i 1981, hvor de begyndte med at holde bier og leve af det. Deres tanke var fra starten at de ville dyrke jorden biodynamisk. De tilkøbte i 1987 ”den gamle vinmark” på 3,5 Ha (plantet i 1968), og begyndte straks omlægning til økologi, og blev certificerede i 1993. i 1999 tilkøbes yderligere 3,5 Ha (”den nye mark”) som blev tilplantet med vin fra 1999-2001. Derudover produceres olivenolie på 3 Ha samt frugt på 4 Ha. Alt sammen biodynamisk.

Al vin høstes naturligvis med håndkraft. Der sorteres yderligere før fermentering, og der bruges naturligvis ikke industrigær.

 

Walter og Paola beskriver selv deres projekt i poetiske vendinger:

”Og så er der os. Inderst inde nomader, men faktisk også ejere  af et stykke af den toscanske jord. Fremmede nok til ikke at være indlysende. Landflygtige fra en tidsalder og en kultur, der har reduceret alle til handelsvarer - selv bekendte. Og så har vi forpligtet os til at lære den polytekniske knowhow, der præger livet for bønderne i hele verden til alle tider, for at redde den fra glemslen og for at give den videre til de kommende generationer. Det er et tyndt strå at holde fast i, mens vi rejser på historiens  regnbue”.

 

Smukt!

 

Læs mere om Terra D'arcoiris under BLOG

 

 

Lifestyle Collection – Pinot Noir trocken 2018

Tyskland, 2018

En ligefrem og letdrikkelig Spätburgunder.

Neuenahrer Spätburgunder Qualitätswein Trocken 201

Tyskland, 2018

Fra vinmarkerne “Neuenaher Schieferlay”.

Devonschiefer Spätburgunder Qualitätswein Trocken

Tyskland, 2018

Selekterede druer fra de bedste – og stejleste vinmarker.

Silberberg Spätburgunder ”Grosses Gewächs” 2017

Tyskland, 2017

Fra den Grosses Gewächs klassificerede mark ”Silberberg”

Blanc de Noir – Spätburgunder trocken VDP 2019

Tyskland, 2019

Vores nye sommercharmør fra Kreutzberg.

7 Rosso

Toscana, 2017
Merlot

Super charmerende økologisk perle på 100% Merlot

Freetime.0

Toscana, 2018
Chardonnay

Freetime.0 er Nobilevins nye frækkert af en økologisk spumante.

Gli Incontri

Toscana, 2018
Chardonnay

Nobilevin glæder sig over endelig at kunne supplere sortimentet med en økologisk hvidvin - og dertil en lækker en af slagsen!

Rosé Biologico "PIMPI"

Toscana, 2018
Sangiovese

En utrolig charmerende og legesyg økologisk rosé fra vores nye toscanske producent Il Roglio

Dolcetto d'Alba DOC

Piemonte, 2016

Dolcetto d’Alba har en ungdommelig duft, en rubinrød farve med lilla reflekser og en frisk og frugtig smag.

Barbera d'Alba DOC

Piemonte, 2018

Giacomo Anselma fremstiller en klassisk Barbera d'Alba. 100% Barbera. Lagret udelukkende på stål. Et festfyrværkeri i frugt. Fremragende.

Langhe Nebbiolo DOC

Piemonte, 2018

Vores nye charmerende mini Barolo fra Anselma

Chianti Colli Senesi (Økologisk)

Toscana, 2016

Økologisk kvalitets-Chianti fra vores nye producent Terra D'arcoiris. Har allerede været udsolgt to gange, fordi vores kunder har været begejstrede for den -ligesom vi selv.

Chianti Superiore 2015 (ØKO)

Toscana, 2015

Luksus-Chianti Superiore fra vores biodynamiske producent Terra d'Arcoiris. En fornem og rank vin med masser bærfrugt, mineralske noter og en imponerende krydret eftersmag.

Chianti Superiore 2014 (ØKO)

Toscana, 2014
Sangiovese m.fl.

Luksus-Chianti Superiore fra vores biodynamiske producent Terra d'Arcoiris. En fornem og rank vin med masser bærfrugt, mineralske noter og en imponerende krydret eftersmag.

Fossolupaio

Toscana, 2014
Sangiovese m.fl.

Bindellas basis-rosso - en dejlig frisk, ukompliceret og let drikkelig vin, som føles blød og behagelig i munden. En glad charmetrold!

Bindella

Toscana, 2015
Sangiovese m.fl.

Bindella er den første i rækken af Tenuta Vallocaias Vino Nobile di Montepulciano'er. En lækker blød og fyldig vin til en super pris. Rubinrød med kompleks duft. Bærfrugt, men også mineralske og krydrede noter. Velstruktureret og i god balance med passende tanninbid.

I Quadri

Toscana, 2015
Sangiovese

Luksus Nobile fra Bindella, Tenuta Vallocaia, med flot duft med masser af bærfrugt, vanille, lak og krydderi. Blød og fyldig i munden og nærmest fløjlsagtig blød. Laaaang eftersmag. Luksusvin til luksusmad.

Gemella

Toscana, 2018
Sauvignon Blanc

Bindella, Tenuta Vallocaias fantastisk lækre, friske og sprøde hvidvin. Vinen er af gode grunde meget populær og var ved vort første besøg på stedet udsolgt. Vi var så heldige at finde et eksemplar hos en vinhandler i Montepulciano, som vi smagte. Vi var begejstrede og skyndte os at forudbestille 50 kasser af den nye årgang 2015.

Gemella Rosè

Toscana, 2018
Sangiovese

Vores velkendte Sauvignon Blanc "Gemella" har får en elegant rosa tvillingesøster.

Dolche Sinfonia

Toscana, 2012
Trebbiano m.fl.

Tenuta Vallocaias fornemme Vinsanto

Rosso di Montepulciano

Toscana, 2015
Prugnolo Gentile m.fl.

En kraftig og elegant rødvin fra vores charmerende producent Vittorio Innocenti. I næsen masser af frugt med både røde og mørke bær. Også tørret frugt med figen. Smagen er rank og fin med masser af bær og friskhed. God fylde og længde. Godt integreret tannin, som strammer vinen op, uden at den napper for meget. Ret kompleks og en supervin til prisen.

Vino Nobile di Montepulciano

Toscana, 2012
Prugnolo Gentile

Vino Nobile di Montepulciano er Vittorio Innocentis (og Nobilevins) signaturvin og producenterne i områdets fine match til den mere kendte Brunello fra nabobyen Montalcino. Duften rig og nuanceret: bærfrugt, tørret frugt, viol sammen med krydrede elementer med tobak, lakrids og læder.
I munden fyldig og kompleks. Man genfinder elementerne fra duften. Rubinrød med let brunlige kanter. Meget aromatisk. god længde. En meget elegant vin, som trods sine 6 års alder fremstår fuldstændig frisk og vital. Velegnet til at gemme.

Vino Nobile di Montepulciano, Riserva

Toscana, 2011
Sangiovese m.fl.

Innocentis Riserva er virkelig en Nobile di Montepulciano på et meget højt niveau. Meget fyldig og kompleks duft og masser af bær og tørrede frugter, lak, lakrids og læder. Fantastisk blød og venlig i munden. Fylder meget og bliver længe i munden.

Acerone

Toscana, 2011
Sangiovese

Topvinen fra Vittorio Innocenti og en supertoscaner i absolut særklasse. Duften er uhyre intens og kompleks, og vinen bliver ved med at udvikle sig, som den står i glasset. Fylder rigtig meget i munden. Meget blød og nærmest fed fornemmelse. Lys rubinrød med orange/brunlig kant. Smagen lang og nuanceret. En fantastisk luksusvin.

IGT Toscana Rosso “Matero” 2018

Toscana, 2018

MATERO er vores fantastiske bud på en hverdagsvin. En skøn uprætentiøs charmetrold på Sangiovese og Merlot

Chianti "Poggio Spino"

Toscana, 2017
Sangiovese m.fl.

En dejlig enkel frisk og let drikkelig vin i god balance. Duften domineres af mørke bær, med kirsebær som mest fremtrædende. Antydning af kanel og muskat. Fremtræder med moderat syre og let/moderat tanninindhold. I munden genfindes bærfrugten fra duften. Rubinrød med svagt violet kant.

Chianti DOCG Riserva "Le Cerinne"

Toscana, 2015
Sangiovese m.fl.

Lækker fyldig og velafbalanceret kvalitetsvin der, til brødrene Gentilis stolthed, modtog bronzemedalje i den internationale "Challenge International du Vin 2014". Rubinrød med brunlig kant. Duft med moden frugt krydret med vanille og en let røget tone fra fadlagringen.
I munden fyldig, rund og blød. Fin balance mellem frugt og fad. Klarer kraftigere retter end sin "lillesøster", og vil være et oplagt valg til grillretter eller andre kraftigt smagende retter.

Le Favorite

Toscana, 2015
Merlot m.fl.

Le Favorite er Gentilis i 2015 sølvmedaljevindende såkaldte supertoscaner. Duften kompleks med både friske mørke bær og tørret frugt samt krydrede noter som chokolade, kokos og tobak. I munden er den fyldig og kompleks med solbær, brombær, kirsebær, læder, tobak, lakrids og et dejligt tanninbid. En lang frugtfyldt eftersmag. Vil udvikle sig positivt i en del år.

Costa del Sole

Toscana, 2018
Malvasia, Trebbiano

Frisk, frugtig og letdrikkelig hverdagsvin til en yderst fornuftig pris. Lys grøngul farve og en duft præget af citrus, lime, grønne æbler og umoden ananas. Blomsternoter. I munden let og frisk og i smagen genfindes elementerne fra duften. Slutter citrusfrisk. En let og ukompliceret vin til lette forretter med hvide fisk og grønt eller som en perfekt læskende terrassevin.

Chardonnay

Toscana, 2018
Chardonnay

Denne vin er et godt eksempel på, at Chardonnaydruen stortrives i det solrige Toscana. Fremstår lys gul med grønne reflekser med rig duft med citrus, men især eksotiske frugter som passionsfrugt og banan. Også grønne krydrede noter. Frisk i munden, krydret, fyldig og kompleks med god længde og fine grapenoter i afslutningen. En fin chardonnay i den friske stil uden fadlagring, der fint klarer asparges såvel som skaldyr, ligesom den går fint i spænd med det krydrede asiatiske eller orientalske køkken.

Camattole

Toscana, 2017
Chardonnay

Gentilis luksus-Chardonnay med klare referencer til de store hvide fra Bourgogne

Fleurs IGT 2017

Toscana, 2017

Den skønne hvide "Fleurs" fra Cantina Gentili er en blomsterfrisk vin, der udmærker sig ved at sælge rigtig godt til det japanske marked som ideel Sushi-vin!

"1963" Vino Spumante Brut

Toscana
Chardonnay, Malvasia, Trebbiano

Italienske bobler af de bedste til aperitif og alle andre lejligheder. Lys strågul. Duften er delikat floral og frugtig med citrus, æble samt brød. I munden fin mousse. Delikat, frugtfyldt smag med fin afslutning med æblekasse og brød. Rigtig fin spumante til en god pris.

Rosato Carlo Gentili

Toscana, 2018
Sangiovese m.fl.

Dejlig frisk og frugtig sommervin, der vil pryde ethvert terrassebord. Fantastisk som aperitif og matcher det traditionelle toscanske køkken med pasta og tomater. Masser af friske jordbær og hindbær i både næse og smag.

Vinsanto dell'Etruria Centrale - Carlo Gentili

Toscana, 2011
Grechetto, Malvasia, Trebbiano

Vinsantoen er Gentilibrødrenes passion og en superelegant og aromatisk dessertvin. Der fremstilles blot 800 flasker af denne luksusvin årligt, og den høje kvalitet kræver omhu og kærlighed under hele processen.