5.6.15
På besøg hos Innocenti

I St. Bededagsferien drog Nobile Vin til Italien, nærmere betegnet Cetona i det sydligste Toscana, hvor vi altid bor, når vi er på disse kanter. Vores tur var i denne omgang planlagt til at være sidste vinresearch- og bestilletur, inden vores nye vinfirma skulle gå i luften i starten af juni måned.

Vores første producentbesøg skulle være hos Vittorio Innocenti, der bor i byen Montefolonico, ca. 35 km. fra Cetona. Efter Sarteano, som er vores anden "hjemby" i området, kommer man gennem den langstrakte Chianchiano Terme, kurbyen med de utallige hoteller og hovedgaden, der altid er sort af italienske kurbadeturister, der promenerer efter badet og inden frokosten eller aftenens middag og efterfølgende dansant; og siden tæt forbi Montepulciano, som er områdets kendte vinby og en by, der til enhver tid er et besøg værd. 

 

Montefollonico

Montefollonico er en typisk toscansk middelalderby, der ligger højt med den på disse kanter sædvanlige og stærkt vanedannende udsigt over vin- og olivenmarker så langt øjet rækker. Cantina Innocenti finder man ca. midt på den snævre hovedgade, og man skal virkelig kigge godt efter for at finde det ydmyge skilt med påskriften Cantine Innocenti. Vittorio, der er en ældre herre, tager imod på sin sædvanlige venlige facon, og vi kigger indenfor i mørket. Det første rum agerer showroom for alle vinene, der omfatter Chianti, Rosso di Montepulciano,Vino Nobile di Montepulciano og topvinen Acerone (Ahorntræet), som er husets stolthed. Kælderen strækker sig langt ned i mørket, og langs væggen ses de store egefade, hvor de forskellige vine får lov til at lagre, til de er klar til deres videre færd. Fra et hyggeligt smagelokale går man ud gennem en dør til haven, der ligger på en hylde med en enestående 180 graders udsigt over Val di Chiana. 

Vin og udsigt

Det er her i haven, vi skal smage vinen og nyde udsigten - unægteligt ikke nogen dårlig kombination! Vinene er fantastiske, synes vi, og priserne yderst rimelige. Nobilen kender vi, men også Rossoen er virkelig imponerende. Acerone, som er Innocentis IGT'er på ren Sangiovese, hvis druer er hentet på en særlig mark flankeret af smukke gamle ahorntræer, slår os helt ud. Den matcher de bedste Brunelloer fra nabobyen Montalcino og er måske den vin, vi glæder os allermest til at præsentere for vores venner hjemme i DK. Inden vi forlader haven, hilser vi lige på fru Innocenti og hendes moder på 102 år. De har under hele smagningen set til fra balkonen i 1. sals højde. På vej derfra siger vi til hinanden, at Montefollonico måske ikke ville være det værste sted at blive gammel.

5.6.16
Terra d’Arcoiris – Regnbuens jord.

I starten af maj 2016 drog Nobile Vin på sin årlige tur til Toscana på jagt efter nye spændende producenter i området omkring vores "hjemby" Cetona. Vores første aftale var med den biologiske producent Terra D'arcoiris.

5.6.15
På besøg hos Innocenti

I St. Bededagsferien drog Nobile Vin til Italien, nærmere betegnet Cetona i det sydligste Toscana, hvor vi altid bor, når vi er på disse kanter. Vores tur var i denne omgang planlagt til at være sidste vinresearch- og bestilletur, inden vores nye vinfirma skulle gå i luften i starten af juni måned.

2.6.15
De venlige brødre fra Piazze

Når du kører fra Cetona mod Piazze med Monte Cetona på højre hånd, passerer du på et tidspunkt langstrakte vinmarker med skilte med påskriften Cantina Gentili. Det er her, brødrene Luca og Alessandro Gentili henter druerne til deres vine, som er blandt de mest populære i lokalområdet.

1.6.15
Druerne i Toscana

Sangiovese er den mest plantede drue overhovedet i Italien. Druen er hovedingrediens i de store toscanske vine Chianti, Nobile di Montepulciano og Brunello, og den er så absolut en af hovedspillerne i Italiensk vinproduktion på godt og ondt.

1.6.15
Klassifikation af Italienske vine

Når man er på opdagelse i vinverdenen, er det godt at vide lidt om, hvordan vinene klassificeres. Hvad betyder det, når Italienske vine er mærket med DOC, DOCG og IGT? Det kan du læse lidt om i nærværende.