1.6.15
Klassifikation af Italienske vine
Når man er på opdagelse i vinverdenen, er det godt at vide lidt om, hvordan vinene klassificeres. Hvad betyder det, når Italienske vine er mærket med DOC, DOCG og IGT? Det kan du læse lidt om i nærværende.
DOC (Denominazione di Origine Controllata) Klassifikationen blev indført i 1960 og giver regler for geografisk oprindelse, tilladte druesorter og minimum alkoholprocent. Kan også indeholde regler for produktionsmetode, udbyttets størrelse samt lagringstid.
Der findes mere end 300 DOC vine i Italien.
DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) Indeholder alle krav fra DOC klassifikationen. Derudover skal vinen være flasket i regionen, hvor den produceres, og den vil blive udsat for kontrolsmagninger af repræsentanter for landbrugsministeriet. Alle flasker vil bære en nummereret bandarole.
IGT (Indicazione Geografica Tipica) Klassifikation indført i 1992. Giver langt større frihed både hvad angår område og druetyper. Vine med IGT klassifikation kan spænde fra simple bordvine til eksklusive og højt prissatte kultvine (f.eks visse ”supertoscanere”).