1.6.15
Klassifikation af Italienske vine

Når man er på opdagelse i vinverdenen, er det godt at vide lidt om, hvordan vinene klassificeres. Hvad betyder det, når Italienske vine er mærket med DOC, DOCG og IGT? Det kan du læse lidt om i nærværende.

DOC (Denominazione di Origine Controllata)  Klassifikationen blev indført i 1960 og giver regler for geografisk oprindelse, tilladte druesorter og minimum alkoholprocent. Kan også indeholde regler for produktionsmetode, udbyttets størrelse samt lagringstid.

Der findes mere end 300 DOC vine i Italien.

 

DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) Indeholder alle krav fra DOC klassifikationen. Derudover skal vinen være flasket i regionen, hvor den produceres, og den vil blive udsat for kontrolsmagninger af repræsentanter for landbrugsministeriet. Alle flasker vil bære en nummereret bandarole.

 

IGT (Indicazione Geografica Tipica) Klassifikation indført i 1992. Giver langt større frihed både hvad angår område og druetyper. Vine med IGT klassifikation kan spænde fra simple bordvine til eksklusive og højt prissatte kultvine (f.eks visse ”supertoscanere”).

5.6.16
Terra d’Arcoiris – Regnbuens jord.

I starten af maj 2016 drog Nobile Vin på sin årlige tur til Toscana på jagt efter nye spændende producenter i området omkring vores "hjemby" Cetona. Vores første aftale var med den biologiske producent Terra D'arcoiris.

5.6.15
På besøg hos Innocenti

I St. Bededagsferien drog Nobile Vin til Italien, nærmere betegnet Cetona i det sydligste Toscana, hvor vi altid bor, når vi er på disse kanter. Vores tur var i denne omgang planlagt til at være sidste vinresearch- og bestilletur, inden vores nye vinfirma skulle gå i luften i starten af juni måned.

2.6.15
De venlige brødre fra Piazze

Når du kører fra Cetona mod Piazze med Monte Cetona på højre hånd, passerer du på et tidspunkt langstrakte vinmarker med skilte med påskriften Cantina Gentili. Det er her, brødrene Luca og Alessandro Gentili henter druerne til deres vine, som er blandt de mest populære i lokalområdet.

1.6.15
Druerne i Toscana

Sangiovese er den mest plantede drue overhovedet i Italien. Druen er hovedingrediens i de store toscanske vine Chianti, Nobile di Montepulciano og Brunello, og den er så absolut en af hovedspillerne i Italiensk vinproduktion på godt og ondt.

1.6.15
Klassifikation af Italienske vine

Når man er på opdagelse i vinverdenen, er det godt at vide lidt om, hvordan vinene klassificeres. Hvad betyder det, når Italienske vine er mærket med DOC, DOCG og IGT? Det kan du læse lidt om i nærværende.